Menu Studniówka 139 zł/os


 
Wariant I

Bufet przekąsek zimnych i sałatek:
Schab ze śliwką glazurowany galaretką z wina Porto 100 g
Indyk w maladze 100 g
Rolada z kurczaka z nadzieniem polskim 100 g
Karkówka pieczona szpikowana czosnkiem 100 g
Melon w szynce szwarcwaldzkiej 100 g
Pomidorek cherry z mozzarellą, awokado i świeżą bazylią 100 g
Sałatka brokułowa 100 g
Sałatka z grillowanym kurczakiem, sałatą rzymską, parmezanem 100 g
Sałatka grecka z serem feta 100 g
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, ryżem i ogórkiem konserwowym 100 g

Danie główne  -  2 do wyboru:
Godz. 20:00
Schab pieczony ze śliwką w sosie śliwkowo koniakowym 150 g
Sola zapiekana w sosie porowo-śmietanowym 150 g
Devolay 150 g
Schabowy zapieczony z serem i ananasem 150 g
Szwajcar 150 g
Roladki drobiowe ze szpinakiem pod sosem serowym 150 g
Fileciki z kurczaka po nicejsku 150 g
dodatki 2 do wyboru
Ryż / Ziemniaki opiekane/ Kuleczki ziemniaczane/
Ziemniaki gotowane 150 g
Mix sałat z winegretem / Bukiet warzyw gotowanych 150 g
Deser - 1 do wyboru propozycja Godz. 21:15:
Lody w pucharkach z owocami i bitą śmietaną 200 g
Panna cotta z malinami 200 g

Danie II  - 2 do wyboru propozycja propozycja godz. 23:00:
Indyk w sosie winno-pieczarkowym 150 g
Szynka w sosie grzybowym 150 g
Sum afrykański w sosie śmietanowo-brokułowym 150 g
Pieczeń wieprzowa w sosie winno-śliwkowym 150 g
Farfalle z brokułami, suszonymi pomidorami i sosem 150 g
Ryż czerwony / kopytka/ kluski półfrancuskie/kluski śląskie 150 g
Bukiet surówek / buraczki /warzywa blansze 150 g

Danie III - 1 do wyboru propozycja godz. ok 1:30:
Barszcz czerwony z uszkami 300 ml
Żurek z kiełbasą i jajkiem 300 ml

Na słodko:

Ciasta bankietowe 100g/os  3 rodzaje
Owoce 100 g/os

Napoje zimne:
Sok pomarańczowy 0,5 l/os
Sok jabłkowy 0,5 l/os
Sok z czerwonej z porzeczki 0,5 l/os
Sok grapefruitowy 0,5 l/os
Coca- cola 0,2 l/os
Woda gazowana 0,2 l/os
Woda niegazowana 0,2 l/os

Napoje gorące:
Kawa świeżo parzona bez ograniczeń
Herbata (różne warianty smakowe do wyboru) bez ograniczeń
Dodatki: mleko, cukier brązowy i biały, cytryna bez ograniczeń

Cena 139 zł/os brutto za 1 uczestnika


 

Wariant II

Bufet przekąsek zimnych i sałatek:
rolada drobiowa  3 omlety
rolada z kaczki
deski pasztetów mix 4 rodzaje
Indyk w maladze 100 g
Rolada z kurczaka z nadzieniem polskim 100 g
Karkówka pieczona szpikowana czosnkiem 100 g
Melon w szynce szwarcwaldzkiej 100 g
śledzik pod pierzynką śmietanową na jabłuszku 80 g
Pomidorek cherry z mozzarellą, awokado i świeżą bazylią 100 g
ślimaki z ciasta francuskiego z pastą szynkową
Sałatka brokułowa 100 g
Sałatka z grillowanym kurczakiem, sałatą rzymską, parmezanem 100 g
Sałatka grecka z serem feta 100 g
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, ryżem i ogórkiem konserwowym 100 g

Danie główne 2 do wyboru:  propozycja Godz. 20:00:
Schab pieczony ze śliwką w sosie śliwkowo koniakowym 150 g
Sola zapiekana w sosie porowo-śmietanowym 150 g
Devolay 150 g
Schabowy zapieczony z serem i ananasem 150 g
Szwajcar 150 g
Roladki drobiowe ze szpinakiem pod sosem serowym 150 g
Fileciki z kurczaka po nicejsku 150 g
dodatki 2 do wyboru
Ryż / Ziemniaki opiekane/ Kuleczki ziemniaczane/ Ziemniaki gotowane 150 g
Mix sałat z winegretem / Bukiet warzyw gotowanych 150 g

Deser - 1 do wyboru propozycja  Godz. 21:15:
Lody w pucharkach z owocami i bitą śmietaną 200 g
Mus z białej czekolady z mascarpone i malinami 200 g
Panna cotta z malinami 200 g

Danie  II - 2 do wyboru propozycja godz. 23:00:
Indyk w sosie winno-pieczarkowym 150 g
Szynka w sosie grzybowym 150 g
Filet z łososia w sosie śmietanowo warzywnym 150 g
Pieczeń wieprzowa w sosie winno-śliwkowym 150 g
Farfalle z brokułami, suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym 150 g
Ryż czerwony / kopytka/ kluski półfrancuskie/kluski śląskie 150 g
Bukiet surówek / buraczki /warzywa blansze 150 g

Danie III - 1 do wyboru propozycja  godz. ok 1:30:
Barszcz czerwony z uszkami 300 ml
Żurek z kiełbasą i jajkiem 300 ml

Na słodko:
Ciasta bankietowe 150 g/os 5 rodzajów
babeczki mix  80 g/os
Owoce mix 100 g/os

Napoje zimne:
Sok pomarańczowy bez limitu
Sok jabłkowy bez limitu
Sok z czerwonej z porzeczki bez limitu
Sok grapefruitowy bez limitu
Coca- cola 0,2 l/os
Fanta 0,2 l/os
Sprite 0,2 l/os
Woda gazowana 0,2 l/os
Woda niegazowana bez limitu

Napoje gorące:
Kawa świeżo parzona bez ograniczeń
Herbata (różne warianty smakowe do wyboru) bez ograniczeń
Dodatki: mleko, cukier brązowy i biały, cytryna bez ograniczeń

cena 149 zł brutto za 1 uczestnika


Dodatkowe :
- kadra  pedagogiczna i  rada rodziców łącznie do 15 osób – bezpłatnie
- pojemniki na pozostałe potrawy po przyjęciu – bezpłatnie
- szampan – bezpłatnie
- możliwość 2 poziomowej imprezy – z podglądem na drugą salę, odsłuch  na każdej z sal,    przechodzenie na sale bez wychodzenia z budynku , łączna powierzchnia dwóch sal to około 300 m2
Cena obejmuje również
- dekoracje stołów w tym: obrusy, serwety, dekoracje z kwiatów, świece
- wypożyczenie zastawy w tym: zastawa porcelanowa, sztućce, szklanki do soków,
kieliszki do wina,kieliszki do szampana, kieliszki do wódki, filiżanki
- dekoracja światłem led

Opcje dodatkowo płatne:
- pokrowce na krzesła 5 zł/szt
- zespół muzyczny od 3000 zł , dj  1800 zł
- kamerzysta/fotograf  od 1000 zł
- pełna dekoracja światłem led 500 zł
- dymiarki dym ciężki  500 zł i maszyny do baniek  500 zł
- barman z pokazem barmańskim  1000- 1500 zł