Menu Komunia 149 zł/os 2018 r
Danie I

Rosół z makaronem/ rosół po królewsku/ polewka z kaczki z zacierką/ krem z brokuł/ krem z pomidorów Pellati ( 1 do wyboru)

Danie II

roladki  schabowe z mozzarella zapiekane w sosie pomidorowym ,kotlet szwajcar z serem i szynką /
Cordon Blue z piersi kurczaka, polędwiczki wieprzowe otulone boczkiem w sosie grzybowym / medaliony drobiowe w sosie winogronowym, saszetki drobiowe z suszonymi pomidorami w sosie z 3 serów /devolay / polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym, kotlet schabowy zapiekany z pieczarką i serem /kotlet schabowy z ananasem i żurawiną, ( 2 do wyboru)
kuleczki ziemniaczane/ ziemniaki puree / ziemniaki pieczone/ziemniaki gotowane całe/frytki(2 do wyboru)
dwa rodzaje surówek( marchew na słodko, coleslaw, włoska, marchew z porem i jabłkiem) i kapusta zasmażana/buraczki na ciepło/buraczki na zimno/warzywa blanszowane ( 1 do wyboru)


Deser

Szarlotka na gorąco z lodami , bita śmietaną,polewą i owocami

Puchar lodów ze świeżymi owocami i bitą śmietana

Mus z białej czekolady z karmelizowanymi gruszkami

Panna cota ( 1 do wyboru)

Danie ciepłe II
 
Barszczyk czerwony z krokietem/ barszczyk czerwony z uszkami/ Żurek staropolski z jajeczkiem/ gulaszowa/ krem z zielonego groszku z grzanką czosnkową



Zimna płyta


karkówka pieczona w ziołach
rolada boczkowa z owocami
sałatka grecka z sosem/ sałatka brokułowa
sałatka hawajska z sosem
śledzie w w zalewie salsa
śledź w pierzynce śmietanowej z jabłuszkiem
rulony z ciasta francuskiego z nadzieniem brokułowym
deska pasztetów
dipy, marynaty masło, pieczywo


Stół deserowy

Ciasta ( możliwość wyboru 4 rodzaje)
owoce sezonowe

Napoje
woda mineralna, soki owocowe, kawa, herbata (bez ograniczeń)

Tort
Cena 149 zł/os brutto w 2018 roku
Cena obejmuje również pełną dekorację, obsługe kelnerską.
Alkohol we własnym zakresie.